web analytics

rólunk

A kezdet, a múlt és a jelen…

 

Mi volt az indíttatásunk?

„Legyen egy hely Budán, ahova az is betérhet, aki csupán egy pohár jó bort, egy rendes szódás fröccsöt, egy korsó jó sört kíván legurítani; és harapni hozzá igazi házias, egyszerű étkeket…
Inni & harapni— Barátságos légkörben— Flanc nélkül.”

Mi kezdettől fogva hittük abban, hogy egy helynek van szelleme. Különösen akkor, ha ezt a szellemet gimnazistaként, egykor mi is megtapasztaltuk. Mert ismertük és szerettük az egykori híres Kékfrankos Borozót mely kultikus hely volt, ahol a ’70-80-as évek legkülönfélébb társadalmi rétegeihez tartozóak jöttek össze. Vendég volt itt, a színész, a focimenedzser, a katonatiszt, az ügyvéd, a sportoló, a kisiparos, a kétkezi melós, a nyugdíjas és diák. A borozó aztán bezárt és évekig romokban heverve Csipkerózsika álomba szenderült, várva, hogy egyszer felébresszék…

Mi megtettük. Átépítettük, szeretettel alakítottuk ki a Mechwart Pincét. Mechwart nevet adtunk a Pincénknek, s nemcsak a könnyű megtalálhatóság, memorizálhatóság miatt, hanem azért is, mert Budapest, s a budaiak méltán lehetnek büszkék Mechwart Andrásra, a schweinfurti születésű bajor mérnökre, akinek óriási szerepe volt a budai gépipar és villamos ipar világszínvonalra emelésében.

Törekvésünk, hogy legyünk egyszerűek, adjunk kiváló minőséget, elérhető árakon, mit sem változott az elmúlt 5 évben. A Mechwart Pincében a napi kínálatunkban a borozáshoz, sörözéshez, baráti csevegéshez megfelelő harapnivalókat kínálunk, mostantól még bővebb választékban. Állandó kínálatunkat képezik, többek között a grillen sütött kolbászok, a velős pirítós, minőségi olasz sajtfalatkák, kencék kiváló házi kenyérrel, akár egy ausztriai Heuriger-ben. Igy tehát nevezhetjük a Mechwart Pincét, az ELSŐ BUDAI HEURIGER-nek.

„Inni & harapni— Barátságos légkörben— Flanc nélkül.”

 

a Csapat

Budapest 2016. szeptember